Nieuws

D-TV: 'Osse partijen akkoord met extra geld voor accommodatie Neerloon, Overlangel en Keent'

Door: Frank Spijkers

Lees hier de Inspraak bij de raadscommissie van Sociaal Bestuurlijk (22-06-2023) door Henk Swinkels (Voorzitter st. HONK)

Het nieuwe dorpshuis voor Neerloon, Overlangel en Keent (NOK) wordt fors duurder dan oorspronkelijk de bedoeling was. Maar de meerderheid van de partijen in de Osse gemeenteraad is bereid daarvoor extra in de buidel te tasten.

Dat werd donderdagavond duidelijk in een commissievergadering. Voor de gewenste nieuwe accommodatie voor sport en ontmoeten in de drie kernen zou de gemeente in eerste instantie zo'n 7 ton uittrekken. Maar door lange procedures en opgelopen kosten is er inmiddels bijna een miljoen euro extra nodig. De gemeenschap wil zelf ook nog eens 7 ton opbrengen om de plannen uit te kunnen voeren.

Aan die plannen wordt al jaren gewerkt door Stichting HONK die een nieuwe plek wil voor ontmoeting na het verdwijnen van onder meer de Petjesbar en de school. Behalve een dorpshuisfunctie wordt daar ook de sport aan gekoppeld. Alle partijen hadden wel hun vraagtekens over de hoog opgelopen kosten maar vanwege het belang van een goede ontmoetingsplek moet dat geld toch maar op tafel komen, zo was de overheersende gedachte.

'Te hoge kosten'

Alleen de VVD was tegen het verstrekken van extra krediet. De partij is het er nog steeds niet mee eens dat ontmoeten en sport aan elkaar zijn gekoppeld omdat daardoor de kosten steeds maar verder zijn opgelopen. "Het lijkt wel Rupsje Nooitgenoeg", aldus VVD-er Nick van Ballegooij.

Hij kreeg weinig bijval en dus kan het onderwerp als een hamerstuk naar de gemeenteraad en kan ONK verder werken aan de nieuwe accommodatie.

Bekijk artikel

Bron: D-TV - 22 juni 2023


Laatste nieuws

Nieuwsoverzicht

Stichting HONK
Huis voor Overlangel, Neerloon en Keent
KVK: 82279721
Bank: NL 69 RABO 036 92 62 778